Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vi vaknade var allt svart

När vi vaknade var allt svart. 

Ute var det 30 minusgrader 

och svart snö föll ymnigt.

På våra mobilers sista laddning 

strömmade sorgemusik och vår 

ståtliga statsminister bröt av

och deklamerade att livet,

samhället och världen så som

vi hade känt det var slut. 

Vi stod i mörkret och grät 

svarta tårar.

Vi kände hur döden var på 

väg att blomma ut och vi 

skrattade hysteriskt, höll om 

varandra och dansade till 

sorgemusiken och allt kändes 

plötsligt bra. Snart så skulle

vi äntligen vakna i paradiset.   




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-13 19:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om livets och tillvarons slut
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP