Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vilda Vågor


Samtalet

Han har bjudit in Gud till ett samtal

Han har vunnit sin själ

Men förlorat världen

Och nu vill han att Gud

Ska förklara varför så har skett?

 

Varför Gud? Har du

Någon rimlig förklaring till

Det som hänt?

 

Jag förstår inte vad du

Pratar om!? Varför säger

Du sånt här till mig?

Undrar Gud som är hård

Och oresonlig mot honom

 

Jag vill veta varför, om

Jag vinner min själ,

Varför jag då förlorar världen?

 

Du ska veta att jag grubblat

På detta, men jag känner bara

Ett sånt tvivel på din ärlighet

Men du är förlåten ty jag älskar dig

Och jag har tyvärr inget bra svar på det

Men jag är med dig till tidens ände

Säger Gud till honom

 

Och han lämnas inte övergiven, utan

Att samtalet får ett slut

Där de är överens rätt
in i den eviga oändligheten

 

 

Taleptox Skrev

Den 20210306

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-14 07:13



Bookmark and Share


  Trädskugga
Myckeet bra
Skriv mer om Guds oresonliga skrävlande : )
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP