Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Under regnbågens halvmåne


Myter och verklighet

Jag är döpt men inte konfirmerad

Jag sitter här på en stol

Bakom ett skrivbord

Jag är en landsortsbo numera

Jag vrider och vänder på mig

Jag sitter stilla som en sten

Jag går omkring i rummet

Jag lagar mat och jag tvättar mig

Jag pratar på som bara jag kan

Och sitter tyst för en stund

Jag har mina intressen

Musik, böcker och datorer

Jag försöker läsa all inkommande epost 

Hur andra reagerar går inte nuförtiden

Att ha någon makt över

Trots eftertänksamhet

Hur man själv beter sig blir avgörande

Vad andra gör eller hur de uppfattar andra

är det deras eget ansvar?

Ansvaret för vad andra gör

Blir det sekundärt?

Om det rör sig om vuxna myndiga

Människor av kött och blod?

Barn och kvinnor har ingen skuld

Utom kvinnan som hette Skuld!

Sådan är den skuld vi får leva med

Trots det kan en människa vara fri i tanken

Oavsett vad Göran Persson ska ha skrivit

Andras Synder gjorde att Jesus Kristus

Blev dömd, straffad och avrättad på ett kors

För 2000 år sedan

Den mest oskyldige av alla - Jesus Kristus

Han dog på korset för andras synders skull

Aldrig glömd – Alltid älskad

Jag är inte vidskeplig med myter

Inget är stort längre

Som det var när man var barn

I den mänskliga världen

Men världen den är och förblir stor

Sahara Öknen är enormt stor!

I min värld i alla fall

Hur det är i din värld?

Vet du troligtvis bäst själv

Om du någorlunda djupt

Tänker till lite grann i efterhand

Om du vägrar bli djupsinnig?

Om du förblir odistanserad och ytlig

Kommer den som ogillar sånt

Att vara dig onådig i sin kritik

Det finns nämligen de som ogillar

Ytlighet och maktutövning

Allt ska granskas och undersökas

Numera med intensiva studier

Vi kommer inte undan längre

Som samhälleliga medborgare

Vi är med i många register numera

Och medlemmar i många verksamheter

Allt som sägs eller skrivs är inte sant!

Men det som åhöres eller läses  

görs ofta till en sanning bland andra!

Något har vi gemensamt i alla fall!

 

Taleptox Skrev

Den 20211115

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-15 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP