Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vilda Vågor


En människas tankar

En människa går omkring

Och känner sig anklagad

Bara för att den existerar

Utan att ha valt vem

Eller sin kropp

Som den födits till

Anklagad av makten

Inte för egen skull

Utan för att makten

Ter sig som osynlig

Och tror sig jobba i det dolda

Tror den det instinktivt?

Vad är makt för något?

Analyser av händelser

Som abstraherar

Vår fysiska tillvaro

Abstrakta ord i en dikt

Om anklagelser och makt

Människan känner sig

Hotad och anklagad

Av osynliga strukturer

1900 talets psykologiserande

Har satt sina spår

I våra relationer

Och tankar om varandra

Och en människa tänker

”Detta har jag inte tid med”

 

Taleptox Skrev

Den 20210201

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-11-16 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP