Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan hopp ingen besvikelse

Hur ska man kunna bli besviken när man aldrig har haft något hopp? Det är ju bara så en gång för alla att människorna är som de är, och det finns ingenting att göra åt den saken. Folk är i allmänhet livrädda, avstängda och självgoda trygghetsnarkomaner omöjliga att ändra på och ha någon relation med. Hur ska man kunna bli besviken när man aldrig har haft något hopp? 

Min ena hand tar min andra hand. Jag trivs i mitt eget sällskap och tillsammans med mina katter. Katterna är mycket mer mänskliga än åtskilliga människor, äkta, oförställda och kärleksfulla. November står svart utanför fönstren men ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Jag skulle behöva få mig ett gapskratt mitt i den banala bisterhetens fallfärdiga luftslott. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-16 17:42



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Mörker ljus
Sorg glädje
allt hänger samman

Ingen helhet utan mötet med motsatser

Ett gott skratt lyfter ”eländet”...

Tack!

<3<3<3
2021-11-16

    Ohemulen VIP
Ja hopp och besvikelse hör ihop. Och ett gapskratt mitt i eländet gör gott...
2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP