Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur En Svartklädd mans sånger


Bilden av en människa

Om du värderar en människa

Utifrån den bild du har av den

Riskerar du att inte träffa rätt

Vem den människan egentligen är

Vår uppfattning från en bild

Kan skilja sig från verkligheten

Bildligt tänkande är vanligare

Idag än förr längre tillbaka

Med anledning av allt tittande

På mediala kanaler numera

Det abstrakta tänkandet har blivit

En bild av verkligheten

Snarare än verkligheten på bild

Utom för fotografen som fångar

Ett ögonblick av verkligheten på en bild

Om jag kunde skulle jag fråga

Leonardo da Vinci vad han tycker

Om min filosofiska dikt kring bilden?

Men han finns endast kvar i

Våra kulturella historiska minnen och arkiv

Och han kan inte svara på min fråga

Annat än i en roman fiktion

 

Taleptox Skrev

Den 20210409

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-17 06:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP