Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärlek som inte sviker

Samahället är en maskin som slukar människors energi, livslust och värdighet, medan politikerna och andra folk i maktposition glider omkring och tycker att de är så jävla coola. Människor orkar helt enkelt med det omänskligt speedade tempot varken fysiskt, psykiskt och själsligt medan arbetsgivarna sitter likgiltiga på sina fina kontor och ler självbelåtet. Samhället är en maskin som håller på att gå sönder av den enkla anledningen att den är felkonstruerad. Samhället är ett helvete i vilket folk inte orkar stötta varandra för de har nog upp med sina egna problem.  Det finns inte plats för empati och respekt för och maskinen snurrar allt snabbare. Barnmorskorna demonstrerar för mänskliga och rimliga arbetsvillkor, och poliserna vadar omkring i ett träsk av ouppklarade skjutningar. Sverige blöder och tröstar sig själv med billig underhållning på TV, mat, godis, alkohol och shopping. En svart fågel sitter mitt i samhällsmaskineriet och sjunger en sång om en kärlek som inte sviker. Ett klart och starkt ljus lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-18 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP