Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Frostmorgon

Tidig frostmorgon
gnistrande
i gatlampors sken

Tvingar upp
det fastfrusna locket
på bruna återvinnings
tunnan

Slänger gårdagens
rester

Hämtar
morgontidningen
i gröna lådan

Snart tänds lamporna
i husen längs
återvändsgatan

Ser dagen komma
inifrån mitt fönster

i skydd av mörkret
och värmen

De allt fler och fler
upplysta husen

Min dag börjar
inte riktigt än

Måste hitta lugnet
först

Och dagsformen















Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-23 08:00



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig syn att vakna till. Skapar kreativitet.
2021-11-23

  Solstrale VIP
Dagsform och versmått av rang, ljuset ur orden dina sprang!
2021-11-23

  Kungskobran VIP
Hoppa över morgontidningens eländesrapporter så blir dagsformen bättre
2021-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag rekommenderar bön till Herren.

En fin skildring.
2021-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP