Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stå rakryggade

Ibland är rädslan för att bli dömd 

Så stark att vi väljer att backa 

Istället för att stå rakryggade och vara stolta 

Över våra bakgrunders olikheter

Och styrkan i att ha unika erfarenheter 

 

Minoritetsstressen följer alltid med oss

Men det bästa vi kan göra för att ta makten

Ta tillbaka det vackra i att vara unika

Är att bära våra bakgrunder med värdighet 

Oavsett vad det är som gör oss till minoriteter 

För varken diagnoser, etniciteter, religioner 

Bestämmer över våra individuella liv

 

Så våga följa ditt hjärta oavsett vad

Våga stå för din bakgrund även i motvind

Ty det är bara då vi kan vinna över stressen 

Som en avvikelse från normen ger

Det är bara på det sättet fördomar försvinner 

Och olikheter blir vad de är vackra

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-03 09:03



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bra text! Budskapet är viktigt. Bokmärke
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på.
Medmänsklighet är en variant av Allemansrätten.
2021-12-03

  Solstrale VIP
En mycket fin maning att lyssna till hjärtat sitt! Tänkte just igår på vad vissa dialekter exempelvis försvunnit, eller språk dött ut...
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP