Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemodets ljuspunkter

Står vid fönstret och ser ut i mörkret 

Medan ännu en del av mitt hjärta 

Går sönder av saknad

 

Det är den tiden på året 

När mörkret lyses upp av alla juleljus

Samtidigt som det är den tiden 

Då saknaden efter dem som lämnat oss 

Värker som mest i våra hjärtan 

 

Så nu står jag här i fönstret om kvällen 

Ser ut på stadens alla ljuspunkter 

Av strålande stakar, stjärnor och ljusslingor 

Medan saknaden värker inom mig

 

En vemodstyngd kväll i adventstid 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-08 07:09



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vackert skrivet om saknaden av dom som är frånvarande
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om saknade efter nära och kära som känns mer än vanligt vid familjehögtider.
2021-12-08

  ULJO
Melankoli i adventstider
2021-12-08

  Solstrale VIP
Lysande diktat! Ödmjuk skönhet i allt sitt vemod!
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP