Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En pappas utdragna dödsprocess och barnets ensamhet

Sprit, sex, lugnande tabletter, bipolär mani eller depression, lögner, svek, sprit, sex, lugnande tabletter, gränspsykos, förvirring, svek, lögner, otrolig ångest, sprit, ett frosseri i billigt och banalt promiskuöst sex, ännu värre bipolär sjukdom och lugnande tabletter som lindrar den otroliga ångesten föga, fetma, ryggskott, sprit, sex, lögner och svek, de fullständigt meningslösa månaderna som tickar på i kramp, sex, sprit och den otroliga ångesten i kombination med en gränspsykos som skapar en stark känsla av jaglöshet och en snurrande förvirring nere i en brinnande avgrunds outhärdlighet, och slutligen suicid. 

Ett barn ska inte behöva bevittna sin pappas plågsamt utdragna dödsprocess utan att ha en aning om vad det är som händer och ha någon att prata med om hur det känns. Ett barn behöver trygghet i en helt öppen dialog med en klok och kärleksfull vuxen. Ett barn ska inte vara tvungen att ta till strategin att förtränga och stänga av känslor som gör alldeles för ont, och därmed löpa stor risk att drabbas av psykisk ohälsa längre fram i livet. Ett barn behöver stabila vuxna som kontinuerligt ger det kärlek och sätter gränser. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-12-01 16:29



Bookmark and Share


  WyS VIP
Sant! Barn behöver trygghet o älskas villkorslöst.

Smärtsam läsning!
Du har fått ordet och kan uttrycka
se och förstå men inget går att
göra ogjort!
Hoppas du nu får den hjälp din far
Inte fick.

2021-12-01

  Monica Lindgren
Detta är en stark och angelägen text. Väldigt bra, det du säger om vad ett barn behöver. Men jag får erkänna att jag inte vet vilken specifik händelse du syftar på! (Följer väl med för dåligt i de batten.)
2021-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP