Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ur En livsbejakares Dikter


Kom ljus och mörker Kom

Kom mörker Kom

omslut oss inför natten

Låt oss sova lugnt och tryggt

I morgon är en annan dag

Då ljuset och vår Herre

skall vägleda oss

 

Det händer så mycket

Vad har hänt med ödmjukheten

I vårat fina vackra avlånga land?

Ett skifte längtas det efter

Kan det påverka ödmjukhet?

Det sker ständiga förändringar

Det är sådan skillnad på idag mot förr

En tanke på andra i ödmjukhet

Kan det räcka för den missnöjde?

En man studerar andra intensivt

Kan vad som helst hända honom?

Undrar han i ödmjukhet?

Han undrar vad en del människor

Håller på med om dagarna??

En kvinna är missnöjd och orolig för en man

Hon längtar efter att bearbeta med makt

Och hon skriver ett brev om honom

Och undrar om någon vid annan instans

kan ta hand om den mannen

som hon inte vill ska få klara sig själv

Hur mycket och väl kände hon mannen?

Ifråga, hon som la sig i hans privatliv?

”Man har rätt i att lägga sig i andras privatliv”

Säger en annan man till hennes försvar

”Man får hålla sitt privatliv hemligt”

Säger han sedan till sin hustru

 

Kom mörker Kom

omslut oss inför natten

Låt oss sova lugnt och tryggt

I morgon är en annan dag

Då ljuset och vår Herre

skall vägleda oss

 

Taleptox Skrev

Den 20210909

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-08 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP