Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen världsomspännande dikt


Den stilige skatans mö.


Skrev en dikt
om en
stilig skata
en gång

En dikt som
jag sedan förlagt

Kanske ingick
inte den dikten
inte i någon
världslitteratur

Men jag saknar
den ändå

Eftersom jag
gillar fabler och
små dikter om djur

Minns nu endast
lösryckta fraser
och fragment

Som om den dikten
aldrig hade hänt

På grund av
allt mitt slarv

Om den
svartvita skatan
så ståtlig och fin

Med huvudet
högburet och med
en viktig min

Så klar i sin blick
och på stadiga ben

Vacker att se?
eller var det kanske

”Så vacker att se
så man nästan kunde dö”

Tänk att få vara
den skatans mö

Den svartvita fågeln
som flaxar i kring
därinne i min
städsegröna häck

Som hoppar på stadiga ben
Från gren till gren till gren

Kanske ingick inte den dikten
i någon världsomspännande
litteratur

Men jag kan faktiskt inte hjälpa
att jag gillar fabler och dikter
om djur

Och fastän jag inte är någon
djurrättsaktivist

Så kan jag ibland tycka
människan är en aning trist

Och föredra en kvittrande
fågel på en gren
Om kvällen när timmen är sen

Tänk den som vore den vackra
skatans mö

Så vacker i sin svartvita
fjäderdräkt

Så stilig att man nästan
kunnat himla med ögonen
och falla ner och dö

Om man hade fått vara
den stilige skatans mö




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-10 10:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Känner igen mig om dikter som jag vet finns men är hopplösa att hitta.
Gillad skator vackra och kloka en aning roffiga dock.
Fin dikt, gillar
2021-12-11

  Kajan VIP
En härlig hyllning, och en dikt om en saknad dikt; mycket annorlunda men bra skapat ! Men uppfattar texten mer som en dokumentär fabel.. : )
2021-12-10

  Sparvögat VIP
Så underbara ord till den sköna Skatan…
Du fann en ny dikt så vackert lagd!
2021-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Skatan är stilig i sin svartvita dräkt, dessutom är den smart när det gäller att komma åt maten vid fågelbordet.
2021-12-10

  ULJO
Fint om den stilga skatan
2021-12-10

    Lena Staaf VIP
Här får ändå skatan en hyllning som hon förtjänar. Och vem vet, en dag kanske den ursprungliga dikten hoppar fram.
2021-12-10

  Solstrale VIP
Låter som du kommer hotta dikten om skatan inom dig... Kanske har den dikten tecknats ned i något kollegieblock du ställt undan i en tidskriftsamlare? Hoppas du finner den en dag! Rolig och fin vandring jag fick följa med på i fablernas värld ! Tack!
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP