Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Telefonen ringde nyss, jag hade beställt väckning, ifall jag skulle råka somna av ut mattning. Istället satte jag mig i förarsätet och framför en skärm. Ja, jag har ett visst skärmberoende, även om det ibland blir lilla söta teven.


Problemet enligt Thomas




Thomas har en bekant som heter Mikael.
Han i sin tur har haft teoretiskt körkort
i fyra år och hans hjärna och 'jag'
verkar ha olika sätt att hantera problem.

Det vill säga att när Mikael vet att han skall
fortsätta att köra rakt fram, för att komma
till 'målet', eller i alla fall delmålet, du vet
nog själv hur det är att köra någonstans.

Ambulans, helikopter eller båt. Det gäller att
ha huvudet rejält påskruvat. Så Mikael vet
helt enkelt att den bästa vägen är just att ha
sikte på målet. Ungefär som i basket,

bara att där blir det en just krokig väg. Så
när han vill åka 'rakt fram', så blir han som
en full firare en fredagskväll. Han styr ned
i diket helt enkelt. När han befinner sig i en

kurva eller rondell, då får han plötsligt för sig
att det är 'raka puckar' som gäller. Medan om
han befinner sig på landningsbanans raka linje,
då väjer han för såväl inbillade flygande tefat

som tron på att någon eller något kommer
att försöka hindra honom i Motala och han
gör en kraftig högersväng samt krockar med
vad som än råkar befinna sig där. Ett före

eller efter, i vilket fall som helst och när han
vaknar kan det vara i bilen i samkörning med
ett annat fordon eller på sjukhuset. I vilket fall
talar en mjuk och förstående röst med honom.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-11 14:15



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, det är krångligt att navigera överhuvudtaget! Trevlig text!
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP