Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har visat sig att få är de spillror till människor vilka kunnat leva så att säga 'non stop' i en värld av palmer och rosor, träd med av frukt dignande grenar och alltid haft tjo och tjim samt 'stadigt sällskap'.


Jag är inte ensam, fler än jag...





...gillar äppelpaj med vaniljsås.
Och inte bara äppelpaj,
utan litet olika slags efterrätter faktiskt.

Även om exempelvis 'Shepherds pie'
från de så brittiska öarna,
passar i och för sig illa
till just vaniljsås, äkta eller 'falsk'.

...har blivit lämnade och utelämnade
åt ödets möjligt kalla och hårda vindar.

Värmen tycks ha lämnat ens egen värld
och likt ett krig förött den mark
och de trädgårdar
vilka en tid upplevts som ens egna paradis.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-11 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP