Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lasarus och samhället

Lasarus sitter i sitt hus och lovsjunger Herren som väckte upp honom från det döda dagen innan. Men efter några dagar när han ser hurdana människorna är så önskar han att han vore död igen, ty de är demoner.
Att bli en lycklig eremit och ensamvarg är det enda sättet att komma undan det sjuka samhället.
Jesus står på berget och predikar om kärleken och sanningen som den enda vägen till frälsning.
En tid senare har de korsfäst honom för hans ord innebar ett alldeles för stort hot, hör hur Jesus skriker ut sin smärta och Gud varför har du övergivit mig, medan djävulen försöker ställa sig in bland barnen och ungdomarna med en listig och kluven tunga av eld.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2021-12-12 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP