Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 46

 

Gud hjälp alla stackars jävlar därute, de som inte har någonting, bara en outhärdlig ångest
över en dag till av plåga och förnedring, sova
på härbärget och sen vistas på stan hela
dagen och beskåda de lyckade människornas
euforiska livslust och konsumtionsglädje i ett
samhälle som premierar de starka och friska.
Dricka en öl med gänget på stortorget för att
dämpa ångesten en aning. Herre hjälp alla
som är utslagna ur samhällsmaskineriet, som
sitter med skakig kropp och en utraderad
självkänsla på akutpsyk och funderar allvarligt
på suicid och inte har duschat på en månad
och skitiga kläder med utsläckt hopp och med
en extremt dysfunktionell barndomsfamilj
som bara kastar skit, fördömer och skyller
ifrån sig, hur kunde det bli så här? Och snart
så stundar julhelvetet och fira jul i någon
präktig och självgod frikyrka och må dåligt.
Gud hjälp alla stackars jävlar därute som inte
har någon annan än Dig, tänd ett hopp av
frid och förtröstan, och hugsvala deras själar.

I Jesu Kristi Namn - Amen




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-15 17:28



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vi borde hjälpa varandra!
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP