Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Maj-Lis och Örjan är med i Västra Fönsterås vänner och då lokalavdelningen av 'Oss uppfinnare emellan', vilka visserligen haft en del idéer, bara att de sällan kommit längre än till ritbordet. Den elektriska vedspisen exempelvis.


Några små funderingar en helt vanlig dag





På 1400-talet, bara för att nu prata
om något särskilt,
var det vanligt att människor kom med
ursäkter för 'sen ankomst'.

Bara att de nog inte skyllde på
'trängsel i trafiken'
eller att de fått tillbringa någon tid på
vårdavdelning, för att de

snubblat på en elektrisk sladd, under
inspelningen av filmen
'Varför det är så ont om rosor ibland i Paris'.
Själv tycker jag det är

skönt att elektrisk sladd inte ens som
uppfanns på fjortonhundratalet,
med tanke på att elektriska prylar inte började
användas förrän något

senare i historisk tid. Men Leonardo hade
troligen med något större
framgång kunnat driva de maskiner han uppfann
under sin levnad.

Före hans levnad var det få som haft ens
en tanke på saker som
u-båtar, flygande maskiner eller ens vad det nu
var han totade ihop.

Eller försöka sig på att göra. En av hans
flera lärjungar kom
stundom med, måste nog ha gjort i alla fall,
att han verkade

'en smula före sin tid'. Troligen för att den mer
elektriska sladden kom
först långt senare. Han verkar dock inte ha uppfunnit
strykjärnet, osthyveln,

skiftnyckeln eller ångmaskinen, vilket måste
ses som en brist
anser i alla fall Maj-Lis och Örjan. Vilka bott större
delen av sina liv just där.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-17 17:06



Bookmark and Share


  Nanna X
Var exakt ligger "just där?"
2021-12-18

  Nanna X
Jo. Livet är ju lite komplicerat.
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP