Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varför du ens läser texten är i sig en gåta, du vet ju redan det där du kan läsa sig till här. Du är alltför nyfiken för att avstå? Det är en av människornas många 'förbannelser'. Nyfikenheten brukar kunna förklaras som 'vad händer om jag gör så här'?


Några självklarheter att slippa ta till sig





En del arbetsplatser, det vill säga platsen
för själva nyfikenheten, rummet och där
'tillfället gör tjuven', har en ju stundom

som hört talas om. Även god tro på att
'det händer inte mig', bör kunna höra
hemma just där.

Nu är det så att min ena skyddsängel Pekka,
av någon anledning gillar han att vara från
Finland och åka med en lyxig version av färja,

i vilket fall gjorde han det tills förra veckan
eller så. Nu vilar han upp sig, genom att
provsmaka den där vita flaskan på K.

Pekka har i alla fall den tanken att den som
jobbar i en kommun, eller bara råkar ha fler
än en dator, kan väl göra så att de system

som inte behöver nödvändigtvis internet,
utan bara behöver samspela med andra
datorer i samma hus, så kallat 'Ethernet', eller
hur det nu stavas, kan vara som syskon där.

När så de datorer som behöver internet,
kan ha just det, då når spridning av något
'främmande' intrång mera begränsat om
en säger så.

Pekka vill mena på att människorna ofta har
den bristen att de är alldeles för nyfikna av sig.
Stundom sitter de i pauserna på jobbet
'i egna ärenden' på just internet, så kallat 'bus'.



('Jag skulle inte köpa den ens om den så var gratis'.
Som jag råkade helt som tanklöst utbrista i en butik
en gång, där saker visst var sådär som till salu.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2021-12-18 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP