Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otrygghetsnarkomanernas sköna jul

 

Pappa är hög på sobril och vodka och tror att han är en lokförare. Barnen gallskriker i kör och kastar ägg vilt omkring sig. Farfar är en gammal respekterad kannibal också han hög på någonting. Solskenet är svart och alla mår bra. Mamma är fullkomligt hysterisk och springer omkring och får ingenting gjort. Kusinerna kastar ut saker som möblemang från balkongen på tjugonde våningen. Det ser ut att bli en fin och normal jul i Jesus Kristus vår frälsares heliga namn. En illvillig och ettrig morbror tänder eld på ett av sovrummen och alla barnen skrattar lyckliga, det brinner, det brinner! Otrygghetsnarkomani är en allvarlig åkomma och julen kapsejsar in i ett skönt kaos som varar ända fram till påsk.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-19 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP