Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan som var helt ensam med sin ensamhets mörker

Flickan är helt ensam
med sitt mörker.
Julklappar regnar
ned över henne
men hon är fortfarande
helt ensam med sin
ensamhets mörker,
sin skräck och ångest.
Hon spelar glad för
det är julafton så alla
förväntar sig det.
Flickan hade en väldig
otur som föddes in i just
den här sortens familj.
Det bor en demon
i garderoben som älskar
att se henne må dåligt.
Panikångesten kommer
när hon ska sova på
julaftonskvällen
samtidigt som mamma
och pappa spelar julmusik
alldeles för berusade.
Deras ögon är blinda och
deras öron döva.
Deras älskade dotter
ligger och försöker spjärna
emot sin panikångest.
Hon är åtta år och är helt
ensam med sin ensamhets
obarmhärtiga mörker
och sjösjuk av övergivenhet.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-12-19 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP