Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus Kristus sanna julglädje

Den traditionella julen är en skum klibbig sak som hur mycket man än spjärnar emot och vrålar jag vill inte! jag vill inte!! tränger sig in i alla kroppsöppningar, hjärnan, själ och hjärta, samt tränger sig in i psyke och ruckar det mentala systemets harmoniska underbara jämvikt. Jag vill inte! Jag vill absolut inte ha någonting att göra med den hemska otäcka traditionella julens snuskiga och hysteriska överdåd. Jesus och jag knäpper några kalla pilsner och han berömmer mig för mitt stretande och strävande i det jag trots allt kallar för mitt enda liv i denna min slitna kropp.
Skit i julen då säger han och låt dig inte dras med i den ihåliga konsumtionseuforins svammel om ingenting. Följ mig på kärlekens och innerlighetens väg som leder hem.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-22 18:53



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Man får skapa sina egna jultraditioner. Knäppa en pilsner med Jesus under stilla samtal är inte det sämsta :-)
2021-12-23

    Lena Staaf VIP
Fint!
2021-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP