Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text har i sin ursprungliga form viktiga grafiska uttryck, förutan vilka dikten förlorar mycket av sin relevans och styrka. Redaktionen har hittills vägrat lätta på sitt avståndstagande från modern litteratur.


Santiago

Jag blir kvar
allt längre
ute i skogen

Fönstren lyser
allt längre bort
mellan träden,
som skeppslanternor
långt bort i tiden
under alltför vida rymder

när en morselik teckenföljd
når mig:


s – a - n – t – i – a - g – o


Sambandslinjen
hålls

med stor ansträngning


och sista unset



energi



precis så öppen

att de fyra stavelserna
nätt och jämnt
kan tydas:


san – ti – a – go


som ett sista sinande
livstecken
från Voyager 1
i sitt tysta fall
mot konstellationen
Camelopardalis,
ur människosläktets minne:



s – a – n – t – i – a – g – o



och skogen vakar

tyst

över ett falnande,

och stigarna bort
glömmer återvändo,

och vittnesbörden
bär bokstävernas glesa
blippande
ur ett ändlöst fjärran,
där seglen sjunker
i horisonterna:


s a n t i a g o



sant
sago

anti


ago





sant
sago

anti


ago





Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-23 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP