Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min underbara jul

 

Apa, apa, 0,25 sann människa med motorvägar rakt upp i himmelrikets akuta brist på gröna fridfulla kulvertar, straff blå i den svävande sommar boka luftigt boende i ett samhälle som är som när jag är mest förbannad så gråter jag så att det sjunger om det i en underbar känsla av förträfflighet och skötsam samt ordentlig plötslig insikt att det faktiskt är julafton så alla förväntar sig det allra bästa när jag kräks länge i den hungriga toalettens gamla drömmar om frid och glädje som övergår i regn inom dödens alla mår bra mår bra mår bra mår bra jag mår bara bra och barnen badar i julklappar medan andra barn dör därute i det kolsvarta mörkret att som tack ja och 90 människor tar livet av sig i världen varje timme men Karl-Bertil är så upprorisk, snäll och hedervärd tack att som nej ska i de oöverskådliga blixtrande chock av en kreativitet och klarsyn som får mig att må bra i en jul och gott nytt år i ansiktet under sommaren mellan rummet och avdelningens sammansättning av sorg, vrede, glädje och en kärlek att bränna av klockan alltid en macka med julskinka och Johnnys sötstarka senap. Att som kom bakom kulisserna i var mans mun. Jag kom jag sågs jag segrade i en äkta känsla av jul och bäbisen Jesus i Betlehem.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2021-12-24 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP