Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demonstrationståget

 

10.000 barn och ungdomar tågar i ett demonstrationståg genom Stockholm och kräver bättre levnadsvillkor så som mycket mer kärlek, respekt, empati och förståelse. Samhället är en kall och ogästvänlig plats som ställer omänskliga krav med kalla, godtyckliga och nonchalanta ögon. 4 barn och ungdomar tar livet av sig varje vecka i vårt fantastiska välfärdsland. Mera kärlek skanderar man och de vuxna fumlar nervöst med sina älskade mobiltelefoner. Några dagar senare är allt glömt och allt är som vanligt igen. Konsumerande sovande härskaror går på stan i euforisk extas över mellandagsrean och någonstans i Sverige begår en ungdom självmord medan hennes föräldrar sitter på Gran Canaria och dricker grogg skrattandes lyckliga över sina underbart härliga liv samt slår världsrekord i egoism, förnekelse och svek.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-12-25 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP