Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaget och julfirandet

 

Det svenska folket måste få klart underkänt i jul vad det gäller att konsumera, äta och dricka.
Det är för Guds skull ett välfärdsamhälle som vi lever i. Vi på konsumtionsbyrån hade räknat med dubbelt så mycket handlande och härligt frossande som det anstår en äkta rakryggad svensk medborgares moral, dygd och plikt.
Stackars alla barnen och ungdomarna som bara fick 45 julklappar var, vilken sorg, besvikelse och förtvivlan, och deras stackars föräldrar som endast gick upp i vikt 10 kilo den här misslyckade och tråkiga julen som man måste kalla för asketisk och självspäkande.
Att storkonsumera är en helt igenom sund och på alla vis hälsosamt livsstil som den normala, friska och naturliga människan borde lägga ned själ och hjärta i och bejaka livet fullt ut i en fantastisk livsglädje för Gud vad skönt det är att vara en människa som tar för sig av livet som man bara lever en gång. God fortsättning!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-28 17:05



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En drypande satir över välfärdsmänniskans frosseri.
2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP