Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toalettproblematik

 

Min toalett är tillverkad i
Afghanistan år 1919.
På den tiden var folket
där väldigt fattiga och
bajsade inte så stora
mängder, och därför
skapades toaletterna
med en ganska liten
dimensionering på
röret med tillhörande
krök i vilket bajset ska
forslas av spolvattnet.
Bajsar man väldigt
mycket så inträder
ett tillstånd av stopp.
Min snälla hyresvärd
kalkylerade inte med
detta akuta scenario.
Man bajsade inte så
mycket i Afghanistan
år 1919 och det är
fantastiskt viktigt att
ens toalett är i ett gott
funktionsdugligt skick
för var ska man annars
uträtta sina pinsamma
trängande pockande
och fullt ut nödvändiga
behov som en utpräglad
toalettfilosof och bohem?
Dom ska komma från
jouren och rensa min
älskade toalett som är
producerad i Afghanistan
år 1919 och eftersom jag
klassas in i facket såna
problematiska psyk- och
socialfall som hyr genom
kommunen så brukar ofta
bemötandet vara sisådär
men idag var det en skön
attityd och min toalett
fungerar igen som man
ju faktiskt kan kräva utav
den och ska förhoppningsvis
transportera mängder utav
kiss och bajs som är en
helt naturlig del av livet
som poet och konstnär
samt hemmakosmopolit.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-12-29 15:41



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Ja visst är det underbart med en fungerande toalett. Allt det vi tar för givet...
2021-12-31

  lodjuret/seglare VIP
För att kunna umgås med sina grannar på ett som påträngande sätt, valde en karaktär i en bok att börja med grannen överst i huset, på 32a våningen och gick sedan nedåt och passerade sitt eget våningsplan redan efter 79 dygn, varpå dottern i familjen istället valde att börja ned ifrån och besöka grannar i motsatt riktning. Fast det förstås, själva clossetten tillverkades i staden Boston någon tid efter andra världskriget och hennes lillebror Jesper haltar litet sedan han tacklades något i en hockeyrink i skolan. Texten ovanför, i din kortnovell länder pennan till heder och en önskan om en god fortsättning...
2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP