Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Magnolia är fundersam. I en saga finns det trenne dörrar. Bakom en dörr finns det ett hungrigt lejon. Bakom en annan dörr finns det en kista med en skatt (Kvarskatten kanske?). Men bakom en tredje dörr, vad döljer sig bakom den?


Utan kvinnor stannar Sverige






En gång i
tiden gick en
jänta i skolan

i Karlstad och
klarade av i
stort sett hela

sin skolgång utan
att råka ut
för mycket annat

än en mera
'det gamla vanliga
tramset, tjafset och

vissa försök att
göra henne till
'en ärbar kvinna'...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-29 16:11



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ett ganska befriande sätt att fånga (!) en (skymt av en) människa! Vem är denna jänta? Kanske du och jag?
2021-12-29

  Nanna X
Sagan du referar till är kanske Elddonet av HC Andersen?
2021-12-29

  Nanna X
Männen behövs ju också i landet. Annars blir det ju ingen befolkningstillväxt.
2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP