Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kände för att rimma en smula. Det går många repriser i tevelision och verkligheter mera. Mot sjukdom finns kanske vaccin och sera, men hur ser någons framtid verkligen ut, tåg i natten rusar likt slungade substitut.


De mest mörka av dagrar




Den mest mörka av dagrar
där någon sig beklagar
över dagar som passé' rat
gåendes i väl mardrömt spagat
eller bara i rädsla magrat

snart nog kommer ljuset
bortom vad som blev fruset
där hjärtan ännu slår
och gör det även nästa år
där tillvaro känns extra svår

om våren sjunger fågeln trast
att livet är båd' hårt samt vasst
snart sommarens alla blom mer
men först kyla där kommer
i såväl sinne som själen ger




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2021-12-30 01:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag hade bara ett ord 'trast', sedan kom resten, som på räls utlagdt...
2021-12-30

  ULJO
Det vänder nu. Snart strålar sommarsolen åter från klarblå himmel.
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP