Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anima

 

Anima är den kvinnliga aspekten av mannens själ, och animus är den motsvarande manliga aspekten av kvinnans själ.
Enligt Jung så är människan till sin natur psykiskt bisexuell. Om jag själv var kvinna så känner jag på mig att jag skulle vara lesbisk.
Män har varit vid makten i världen i årtusenden. Se hur det har gått. Män som har förtryckt den kvinnliga aspekten inom sig själva, anima.
Så ge kvinnan chansen att styra upp en värld i kris, och ge den blödande Moder Jord den omvårdnad som hon så väl behöver.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2021-12-30 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP