Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Persongalleri intill skuggan av Solen


En Trettiårings daganteckning

Jag fyller 30 år i år

Jag brottas med svåra

Tankegångar mellan

Det gamla och det nya

Jag försöker införliva

Både – och i vardagen

Men det är mycket

Som är svårt

Jag får inte detta att logiskt

Gå ihop numera

En sån fälla har livet blivit till

Och det blir mycket kompromissande

Någon hade fått för sig för 10 år sedan

Att jag var en konservativ

Djävel och gjorde försök att döda mig

Jag var på en frisersalong och klippte håret

Och in rusade en maskbeklädd man

Och sköt mig och jag träffades bara i benet

Som tur var och överlevde attacken

Av denne okända människa

Av okänd anledning försökte han straffa mig

Han försökte få mig försvinna från

Verklighetens saga

En annan människa trodde

Att jag bara längtar efter

Något nytt och trodde jag var förlegad

Och inkompetent och helt oduglig till någonting

Och försökte sätta fast mig för något påhittat

Förut hade jag aldrig haft nöjet

att umgås med några kvinnor

Tidigare var jag oskuld länge

Jag var en riktig eremit

Jag levde förut helt ensamen

som en medeltida munk

Men jag har träffat en kvinna nu

Men nu idag har jag en sambo

Vi har legat med varann

Och vi hade oskyddat sex

Och nu ska vi bli föräldrar tillsammans

Hon har gjort mig lycklig

Hoppas hon är lycklig också

Men en annan kvinna jag hört talas om

Har gått så långt att hon försökt

Permanent stänga av mig från

Samhällsliv och arbete

Hon har fått för sig i sin inbillan

Att jag är en sån där narcissist

Hon är en sorts livscoach

Hon har spelat in en video

Där hon ger råd om hur man ska

Bemöta mig och såna hon anser vara dåliga

Jag tror hon har fantiserat ihop detta

Av eget val, egen inbillan och maktskäl

Uppenbarligen känner hon inte mig

Hon har väl bara sina fördomar!

Hon kanske lider av svår svartsjuka?

Ganska otrevligt vill jag påstå

Vad har det med mig att göra?

Jag gillar inte när man projicerar

Egenskaper på mig jag inte känner igen mig i

Jag är bara en fattig ensamen man

Som nyligen blivit sambo med en kvinna

Och jag är ingen narcissist

Finns det såna överhuvudtaget

Annat än som ren och skär inbillan?

Detta ingår i det fortsatta

Förgrekandet av världen!

Än ska väl inte livet ta slut!

Jag ska bli förälder!

Får se vad morgondagen har

att erbjuda oss livsnjutare!

 

Taleptox Skrev

Den 20220105

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-01-05 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP