Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Ett resonemang om hälsofrämjande perspektiv


Sex som hälsofrämjande


Sex kan ha med kärlek att göra, åtrå, passion och begär, känslor helt enkelt. Sex kan träna din och din älsklings själ, sexmindfullness, tantra, total närvaro och medvetenhet i stunden. Sex kan träna din kropp. En del tror man bränner fett genom sex. Jag är tveksam men det ger dig måbrahornoner och utforskar man ens egna och ens partners fysiska förmågor kanske genom kamasutra finns det risk för att man börjar bygga muskler.

Men vågar vi prata om sex i de termerna? Vågar vi säga att sex tränar din själ, att sex ger positiva hormoner och att det bygger muskler? Törs vi säga att sex kan träna oss på att kommunicera, uttrycka oss och lyssna på andra, reflektera. Tillåter vi oss att se att sex tränar vår hjärna då vi tillåter oss själva att fantisera och drömma och genom sex bli kreativa och uttrycka vår kreativitet.


Att sex kan öka vår medvetenhet om vår kropp se allt det som fungerar om vi vågar se våra kroppar ur det naturliga åldrandets perspektiv och ur salugena perspektiv. Att yoga och dans kan främja våra sexuella upplevelser och våra personliga möjligheter i sänghalmen ökar. Möjligheten att få muskler i rygg och mage att växa och rörligheten i våra leder och lemmar kan tillta.

Vågar vi se sex med sådana glasögon. Om vi vögar se sex som friskhetsfaktor och folkhölsoförebyggande. Om vi ser sex som prevention mot olika sorters ohälsa och dessutom vågar se sex som en möjlig pusselbit i olika rehabiliteringsprocesser vart skulle vi då hamna.
Övriga genrer (Essä/Recension) av PPQ
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-12 21:37Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Vi skulle hamna i en friskare värld

Utrota covid -19? ??
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ