Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Boreales / Australes


Jag klättrar
i blindos vida utsikter,
mörk i sinnet, glad i hågen,
kåt i byxan, först på plats

Kroppen sprakar och gnistrar,
susar och väser,
plingar och plongar,
kular och kliar,
knackar på uppe i dagen,
kallar på uppmärksamhet
med alla bokstäver i rätt ordning,
jävla pedant!

Alla ord jag frikostigt slänger ut,
som såningsmannen sitt utsäde
i gamla nationalromantiska bonader,
kommer att skratta åt mig
när jag blivit tillräckligt gammal
att förbises,
när de ropar sina ljud i skogen
utan att varken stämband
eller munkavitet sitter i vägen

Dagen sliter mig ur dessa behagfulla obehag,
bjuder några timmars vakenkarantän
i utvald verklighet
i Niemisels skogsvidder,
där skidspåret ligger kvar
sedan igår,
ofördärvat
sånär som på renspåren

Åter i huset på pinnmokullen
talar jag skriftspråk
med ”vänner och andra främlingar”
från när och fjärran,
och trycker mina kantiga,
tumlande
konstnärligheter
i deras svalg

Jag ber om ursäkt
för att jag tycks ta vintern för given
i detta nu,
trots att många av mina verkliga vänner
bor i Australien

Glada tillrop till Mr Cage
som (av)komponerade Etudes Australes
ur södra hemisfären
för Grete Sultan,
men för oss vars huvuden pekar uppåt
(o)skrev han Etudes Boreales!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-14 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP