Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag struntar verkligen helt i publiken och koncentrerar mig på att sätta skottet i ribban, ena stolpen, strax utanför eller över målet. Spänningen hörs stiga hos den församlade publiken, sedan hörs besvikelsen ännu mera tydligt.


Jag avskyr verkligen... ibland, gör inte du?





Jag struntar verkligen helt i publiken
och koncentrerar mig på helt och hållet på att tävla.
Jag vill ej ha medalj eller pris över huvud taget.
Utan är mest intresserad av att delta,
infinna mig på plats och göra mitt,
med ena handen på ryggen.
Vilken himla tur att int behöv sitt bland publiken.
Att avstå från att applådera,
är tydligen att jämföra med mord.
Justitiem ord alltså.
Så 'friheten att välja själv',
är alltså satt ur spel just där och då.
Så verkligen märkligt.
Den brukar i vilket fall vara intakt inför exempelvis
en arkebusering mot en vägg av något slag.
'Nä, jag vill inte ha någon bindel.
Jag är allergisk mot tyget i den'.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-17 20:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En text är bara en text har någon sagt. Men även artister har ibland 'spottat' på publiken för att få den att över huvud taget vakna upp och reagera. Själv gick jag på en sådan där 'komisk föreställning' för många år sedan och fick kallt vatten kastat över mig, från en svensk 'artist' från scenen. Vilket inte gjorde mig alls positivt inställd till att sitta så nära scenen (tredje bänk) men jag 'bet förstås ihop', det var ju trots allt fribiljetter... vattnet hotade att hamna i min plastburk med stekt strömming som jag satt och åt ur. Det prasslar så illa om godispåsar...
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP