Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Persongalleri intill skuggan av Solen


Samlade bedömningar

En man och en kvinna sitter på tu man hand

och pratar i ett rum med dörren stängd

”Va mycket konstiga människor det finns!?

På det här stället släpper dom in vad som helst!?

Vad är det jag har fått höra!?

Dom har kommit fram till att du är för labil och för snäll”

Säger en kvinna till en man

”Vad menar du? Vem säger det?” frågar mannen

”Vi har tystnadsplikt. Det är en samlad bedömning.”

Säger kvinnan till mannen

”Det har att göra med att jag längtar efter att tänka

Mer på andra än mig själv” fortsätter mannen

”Skitsnack! Du ljuger. Du är en sån där egoist som alla andra,

Du är ganska öppen av dig. Har du dumpat någon mer?” Säger kvinnan

”Vad menar du? Jag är varken öppen eller sluten” säger mannen

”Varför ställer du så dumma frågor? Du är långsam,

misstänksam och ifrågasätter” säger kvinnan

”Ska du säga?!” säger mannen

”Du behöver inte oroa dig” säger kvinnan

”När jag är en gentleman är jag en dåre” säger mannen

”Nog är du en dåre allt! Du är elak!” Säger kvinnan

”Hur har du kommit fram till det?” frågar mannen

”Hur tänker du egentligen?” frågar kvinnan

”Hur ska jag kunna förklara det i korta ordalag

Utan att ha fel?” säger mannen

”Då vet inte jag om jag vill fortsätta med det här.

Nu vill jag sluta. man kan se allt och alla” Säger kvinnan

"Är det sant som du säger att vi kan se allt och alla?" säger mannen

Och kvinnan fortsätter ”Hur ska vi nu kunna ha något hemligt?”

”Vad är en hemlighet?” frågar mannen

”Ge dig ! Vet du inte det då är det illa ställt med dig?!” säger kvinnan

”Ge inte upp” säger mannen och avslutar samtalet

En annan man öppnar dörren och tittar in genom dörrhålet

och säger till mannen "Jag hörde det där. Är du här imorgon?"  

 

Taleptox Skrev

Den 20220121

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2022-01-21 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP