Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens essens

Frihetens essens, det gränslösa, alltså svårfångad. Som ett vingslag i hjärtat. Som att ta på en atom, eller greppa universum. Frihet under ansvar däremot som inkluderar liv skulle kunna vara Vintergatan där allt snurrar på, där någon supernova blixtrar en stund och som med sitt avtryck lyser upp och stannar över tid. Där olika planeter har olika omloppsbanor, tar olika tid på sig för att passera och omfamna ljus och värme. Där stjärnor stiger och faller. Där allt hålls ihop av dynamisk dragningskraft och repellering. Det finns lagar. Rörelse. Ljud. Ljus. Frekvens. Svart materia, och svarta hål som riskerar sluka allt och som påverkar tiden. Det finns en ordning i kaos som är livets förutsättning. Det finns flera dimensioner där allt som en gång funnits är en del av vad som existerar i atom och tanke. En välvillig vågrörelse av ljus och energi. Kärlek, skapelsens innersta kärna. Frihet, en beståndsdel i kärlek, och en förutsättning för Big Bang. Det finns ingen kärlek i tvång. Inget liv spirar därur. Ingen skaparkraft. Om vi kliver ur uniformen så är vi självlysande och vackra kometer hela bunten. Friheten finns inskrivet i vårt DNA.




Fri vers (Prosapoesi) av KattenKin VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-30 11:15



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En fantastisk fin text, som tål att läsas flera gånger; här finns en helhet beskriven; och frihet och kärlek som sammanvävda storheter. En storslagen men ej det minsta pretentiös text.
2022-01-30

  Ulf Carlsson VIP
Fint men fåfängt försök att fånga friheten.
Hoppfull tanke "att allt hålls ihop" i en kosmisk ordning.
2022-01-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP