Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Märkligt ändå, hur det sedan kan gå. En sak att klura en smula på? Fick idén av att läsa några böcker, se några filmer, samt råka få några infall. En av filmerna är förstås gjord av gossen som gjorde 'Frihetens Fantom' i Frankrike.


Celldelning - (månadens gåtfulla)




Tänk dig att en illusionist döms för ett brott
där straffet renderar i fängelse.
Efter att ha tillbringat någon månad i sin cell,

kommer någon för att ge mat
till den i isolering placerade gästen. Men efter
att ha tittat i luckan,

före själva utdelningen, funnit rummet tomt.
Ändå är det ett sådant
där 'fisheye' att kunna se hela rummet med.

Illusionistens lösning
på behovet av egensinnigt beteende som av
ledningen söker begränsa

personens möjliga behov av privatliv,
har gjort det till en
högst egen version celldelning. Maten skjuts

förstås in på en bricka
genom en lucka i väggen, för placering på en
i väggen placerad hylla.

Där den kan hämtas och efter måltiden även
ställas tillbaka för hämtning.
För att undvika 'missbruk', är den försedd

med en 'sluss', det vill säga att...
men här kommer jag nog ifrån ämnet...
Illusionisten har

i detta fall kommit på den fina idén att få det
att verka som att cellen
är tom, trots att den är 'fylld'. Hur det går till

är nog en sådan där
hemlighet som 'vår' illusionist inte i onödan
skall behöva dela

med sig av. För att krångla till saken en smula,
väljer jag att placera
tiden för dramat till omkring 1972, en dag i juni.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-27 00:42



Bookmark and Share


  ULJO
Klurigt
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP