Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Av månen blir det ingen skugga


Bevittnade

Vi är bevittnade av

Herrens härskaror

Som söker oss ända

In i våra hem

En man skriver

”vi kommer få tag i dig”

Ty han har svårt att

Acceptera det som han

Tror sig ha sett ha skett

”Skenet bedrar” står det

På en skylt vid en demonstration

När makten vill se oss vittna

Om förskräckligheter

Ur det förflutna

För att bekräfta en tanke

Som inte drar sig

För att komma med

Ett hårt omdöme!

Kan ingen gå säker

Från att någon förtalar

I sin iver att vara betydelsefull!

Falska vittnesomdömen

Som ser fel i oss

Fast vi inte förstått

Att det handlade om

En argsint irrationell hämnd

Vi är bevittnade

I allt som vi gör och säger

Bakom låsta dörrar

Flödar tankegångar

Som irriterar maktens människor

Vad är egentligen makt?

Vänd inte kappan efter

maktens vindar

Utan ta det lugnt och

följ din inre röst!

 

Taleptox Skrev

Den 20220129

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-01-29 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP