Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen som vandrade in i evigheten

 

Det var en gång en man som var ute och promenerade.
Han hade vandrat i årtionden
och han visste varken var han kom från
eller vart han skulle.
Mannen hade inga minnen eller
önskedrömmar men han gillade att
flanera och han var vän med skogens djur.
Plötsligt en vacker dag i maj så
fick han en allvarlig hjärtinfarkt och
och dog bara så där knall och fall.
Marken sög ner honom och förtärde
honom och förvandlades till mull.
Den enda som saknade
den konstant vandrande mannen
var en gullviva vid namn Bianca.
Alla människor i världen var överlyckliga
över att finnas till och planeten
mådde bra.
Månen skådade ned på Jorden för att vaka över alla hyperförälskade kärlekspar
och popgruppen ABBA satt i en jacuzzi
och drack champagne.
Året var 1977 och lille Per hade
just sprängt sin nya ångmaskin.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-01 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP