Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek är

 

Kärlek är att bli insläppt i en bastu efter att ha vistats ute i minus 25 grader alldeles för länge.

Kärlek är att få njuta av ett gott samtal efter att
ha varit utsatt en grym tystnadskultur i veckor.

Kärlek är ett rep att klättra upp med när man hänger och dinglar över en avgrund av mörker.

Kärlek är att offra sig för någon som krisar och absolut inte har någon annan att be om hjälp.

Kärlek är som bäst när den är helt naturlig och självklar, ett rinnande vatten till den törstige.

Kärlek och sanning är det enda som kan tämja det kaos och de odemokratiska krafter som härjar i världen med ett omänskligt förtryck.

Kärlek är din hand i min på en lång promenad genom en skog där själen anar lättnad och frid.

Kärlek är att säga ett nej som smakar ja istället för ett ja som smakar nej. Kärlek är uppriktighet

Kärlek är att unna sig en semla till frukost och att bara ligga på soffan hela dagen och njuta.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-02 17:37



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint om kärlekens väsen.
2022-02-03

    Lena Staaf VIP
Mycket fint!
2022-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP