Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitulation

 

Mannen satt och
skakade konvulviskt.
Sanningen var outhärdlig.
Lögnen likaså outhärdlig.
Han hade hållit upp sin falska
flagga så länge att han inte
visste vem han var och själva
livet höll på att slita honom
i stycken under de långa och
kylslaget ensamma nätterna.
Lögnen var fullständigt outhärdlig.
Sanningen var ett hårt struptag
och den vilda ångesten en mardröm
som det inte gick att vakna upp ur.
Han ställde sig på knä och bad till
den Gud som han aldrig hade trott på.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-02-03 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP