Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den öppna människan

 

Den öppna människans andning av liv och ljus.
Masken bortbränd och det de kallar för jaget behövs inte. I det intensiva sommarregnet under ett åskväder står hon naken och sträcker händerna efter blixtarna, lycklig i sin solitära övergivenhet. Hon är alldeles för stark och sann för människorna, hon är bara för mycket.
Hjälp mig att bli så levande som du ber jag henne när jag kommer släntrande bakfull till hennes stuga i skogen, rädda mig om du kan min älskade häxa för jag är helt förstörd och förbi. Vi dansar i det varma regnet och hon ser på mig med sina magiska ögon och kysser mig på pannan. Hon är så frisk att hon anses som galen. Vi är nära livet.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-02-06 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP