Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattigmamman och Familjen Lycklig

 

För vissa människor innebär livet att enträget och ihärdigt trampa vatten på samma ställe, att mer eller mindre desperat försöka hålla huvudet ovanför vattenytan i väntan på det ynka socialbidraget eller sjukersättningen medan barnen skriker sig blå i ansiktet efter,
för deras klasskamrater helt självklara, dyra statusprylarna, och bli mobbad för att mamma går till stadsmissionen för att hämta matkassar för att ha råd att köpa sprit till att döva ångesten över en livssituation som inte håller ihop.

Det ryktas om att hon är prostituerad och äter hundmat, och därför får hennes dotter huvudet nedkört i toaletten nästan varje dag, för barn kan vara utstuderade fascister. De lyckade människorna i villaområdet på andra sidan motorleden crawlar lätt och ledigt i en fullkomlig förmåga att bygga ett bra liv, ett hållbart och harmoniskt liv i vilket harmoni, ordning och reda är självklara ingredienser.

Fattigmamman lider av ett kroniskt posttraumatiskt psykosomatiskt trötthetssyndrom och det har varit på vippen att socialen skulle omplacera hennes två barn.
Hon går aldrig på föräldramöten eller lärarsamtal för hon skäms så över sig själv.
Hennes exmake kommer och spöar upp henne då och då och hennes självkänsla ligger under noll. Familjen Lycklig i villaområdet ska åka till Thailand i 2 veckor och barnen är sprickfärdiga av förväntan, mamma är läkare och pappa ingenjör. Deras liv är en mönstergill framgångssaga, barnen har naturligtvis högsta betygen i skolan.

Fattigmammans två barn kräks av panikångest över att naturligtvis bli mobbade i skolan idag igen, mordhotade och huvudet nedkört i toaletten som vanligt.
När de kommer hem på fredagseftermiddagen så är mamma full på Absolut Vodka spetsat med stesolid. Det finns ingen mat hemma och hon som ska likna deras mamma är luspank och har inte duschat eller bytt kläder på 4 veckor. Pappa sitter på häktet och väntar på åtal för grov utpressning, ett flertal våldtäkter och grov misshandel.

På TV berättar en lyckad och lycklig människa om sin lyxrenovering av villan som är 1100 kvardratmeter stor. Hon har genomgått ett antal plastikoperationer och ser konstig ut men hennes tänder är vita som snö och är rik som ett troll. Fattigmamman sitter på akutpsyk och skakar och hennes doktor går på stesolid. Hela havet stormar på avdelningen hon läggs in på men skötaren Kent jobbar och det är hennes räddning. Hennes barn är tvungna att stjäla mat på ICA Supermarket.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-02-11 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP