Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det vi ska förstå?

 

Vi skingras, splittras

det tjatas, matas, pratas omkull

vi överlämnar

överger oss själva

för säkerhets skull

 

Vi läser, lyssnar och litar

tvår händer och spritar

inget går ihop, fallgrop

hursomhelst som frälst

osolidariskt att vara emot

 

Vetenskapen vet väl vad den gör

lobotomi gör människan fri

rasbiologi, sund filosofi

neurosedyn, äsch, en arm eller två

vad är det vi ska förstå?




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-03-15 11:28



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Fint du beskriver livskarusellen. Det svämmar liksom över. Det är som ett enda kärnkraftverk allting. Och man vill liksom bara dra i väg, sätta sej under en korkek långt bort.
2022-03-21

  Solweig Jansson VIP
En rytmisk smocka med mycket kloka ord att fundera på !
2022-03-18

  Blomma-Stjärna VIP
du skriver brännande aktuellt
och visar på att var och en måste
förstå att vi inte bara kan överlämna oss åt en vetenskap som styrs av vinstintressen - sista raderna pekar på svåra fallgropar i vetenskapens historia - ändå är vetenskapen i sig, att vi prövar verkligheten om och om igen, människans verktyg för att överleva och utvecklas (och invecklas - det tycks inte finnas något som inte kastar en skugga efter sig - inte något som bara är till godo!)


2022-03-17

    Sefarge VIP

Bra brinnande tanke-fackla!
Att den lilla människan
alltid blir så rovgirigt
utnyttjad av vissa
Krafter för makt
o penningens
skull!



2022-03-17

  Kajan VIP
Individens utsatthet inför maktens spel, tänker jag på vid min läsning, och hur ska en människa orka hålla emot alla dessa manipulationer . En text som jag gillar mycket.
2022-03-15

  Kungskobran VIP
Det är mycket man inte förstår
ännu mer man försmår
I politikens underbara värld
är sanningen inte mycket värd
Jag drar mig tillbaka till mitt snigelbo
där får jag lugn och ro
2022-03-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP