Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur mitt arkiv Faeböe och Ferdinand


Passionsflugor


- Du Faeböe, en hel del unga som skriver texter
önskar måhända ge ut egen diktsamling. Vad skulle
du ge dem för råd i dessa bistra tider?
- Är knappast nåt orakel men har mina fundeluringar.
Gångbart tema kan i alla fall vara relationer på nära
eller längre håll, eller brist på.
- Men blir det inte lite urvattnat med relationssnack?
- Ingalunda, Ferdi. Dikter kan också brinna genom val
av form.
- Men Faeböe, spelar form nån större roll?
- Verkar ha. ”Passionsflugor” här eget exempel:

Min bonuspappa är som en fluga




på min bonusmammas vägg




passionerat flyg över tapeterna

- Men varför mellanrummet och bara en rad per sida,
tvärundrade Ferdinand.
- Det som är moderna finessen. Det i övrigt tomma
bladet symboliserar tankedjupet.
- Aha, då får varje rad överst mer tyngd och ackturatess.
- Nåt ditåt, avslutade Faeböe med en blink.




Övriga genrer (Satir) av BenGust VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-12 10:23



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Intressant samtal! Ja ,dessa tomma blad och tankedjupet...idisslar...Tycker om!
2022-02-12

  Elinor Sörensson VIP
Gillar detta filurande par, Faeböe
och Ferdinand. Om man nån gång
finge sitta där med dem. Och filura.

Intressant tanke om vad den i övrigt
tomma boksidan kring en enda mening
symboliserar.
2022-02-12

    Lena Staaf VIP
Kul samtal om form och innehåll. Läset gärna mer om sådant!
2022-02-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP