Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara pappa till sin pappa på dekis

 

All din självkänsla och stolthet tog den där staden ifrån dig. Dina ögon är svarta av en desperat rastlöshet. Du lever i en kramp och det finns ingenting att göra, ingenstans att fly. Du kommer inte undan din ångest, förtvivlan och skräck. Din 15-årige son har blivit din pappa, övervakare och allt i allo. Hans barndom är över. Dina lugnande tabletter är slut och klättrar snart på väggarna och din 8-åriga dotter förstår inte mycket men hennes ångest får henne att rita fjärilar på väggarna med pastellkritor. Barnens frånskilda mamma går på kokain och lugnande i en turnébuss genom Tyskland på väg från ingenting till ingenstans. Hur kunde livet bli så här? Slukhålet sväljer allt ljus, glädje och meningsfullhet och du är en man som för längesedan förlorade din vuxenhet. Nummer ett på dagens agenda: alkohol och lugnande tabletter för annars blir livet ohållbart och outhärdligt när djävulen och demonerna sliter din hjärna i bitar. Dina ögon är svarta av desperation och en total uppgivenhet och apati. All din självkänsla och stolthet tog den där staden ifrån dig. Du har inte duschat eller bytt kläder på 5 månader och det är fjärilar överallt på väggarna. Lägenheten är ett kritiskt snuskhål och snart så kommer socialen att knacka på. Melodifestivalen är på fullt blås på TV och du dansar hög på stesolid och rödvin.
2 månader senare så är dina djupt älskade barn fosterhemsplacerade och du bor på gatan, pank, trasig och psykotisk. Du ställer dig framför ett framdundrande godståg och allt är över och förbi och du gär ut genom grindarna av eld. All din självkänsla och stolthet tog den där staden ifrån dig.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-12 16:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Gripande berättelse. Näst intill outhärdlig att ta till sig.
2022-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP