Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Burfågel

 

Titta på den där glada
och lyckligt fritt
flygande fågeln som
sjunger sin vilda
sång där uppe i skyn.
Vem fan tror den
att den är, komma här
och komma övertygad
om att den är förmer
än oss som sitter
och stortrivs
i vår mysiga bur.
Någon borde skjuta ned
den där stöddiga
jävla fågeln så att det
blir lugn och ro samt
ordning och reda.
Man kan bara inte hålla
på och vara så där
lycklig och frisinnad,
det finns mycket
viktigare saker
här i livet, att städa
till exempel och
att vara en mogen,
vuxen och anständig
fågel som håller ordning
på sitt sunda förnuft.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-16 16:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"gud älskade fåglarna
och uppfann träd"
människorna
älskade fåglarna
och uppfann burar"

jo, väldigt fin dikt <3

bästa corona-inlägget någonsin!
2022-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP