Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vetenskapen I

 

Vetenskapen vet väl vad den gör

släpper sockerbomb i Vipeholm

kola är kalas på matsedel

ju segare desto bättre

utvecklingsstörda är ju liks körda

kariesangrepp

hjärnsläpp

ordinera mera medel

dåsighet, sömn och dvala

katastrofala resultat

knäckt försöksobjekt

går bärsärk på sockermat

tjugotal hål orsakar vrål

gallskriken kanske stör

störda studier, helt förstörda

känt experiment, godis på lördag




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-21 23:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
När jag läser om Vipeholm och experimenten som utfördes där på ”..osnygga, obildbara sinnesslöa”, som det heter på Historiska Museets hemsida; då klarnar dikten och får skärpa. Bra skrivet, om något som säkerligen få känner till; och det är bara 80 år sedan.
2022-03-22
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP