Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden

 

Att dö är inte något farligt.
Att dö är något helt normalt.
För de flesta så borde inte
döden komma som en total
överraskning och att klaga
jag är skräckslagen hjälper
föga. Miljarder människor
har dött innan oss och det
är bara som det är, naturligt.
För den inbitne materialisten
kan det kännas kymigt att gå
miste om sina älskade saker.
För livshataren kommer döden
som en ytterst efterlängtad
och underbar befrielse från
jordelivets olika slags helveten.
Själv så är jag likgiltig om jag
lever eller dör där jag håller på
att ruttna bort på min soffa.
Snart börjar sportnytt och
rapport och det är ju kul.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-02-20 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP