Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska man göra när kärleken har somnat in?

 

Vad ska ett barn göra när pappas ögon har slocknat för länge sedan och barnet inte har en aning om varför, att det rör sig om en djup depression? Älskar du mig inte pappa, duger jag inte, har jag gjort något som var väldigt dumt? Vad ska man göra när kärleken sover och det inte på något vis går att väcka den?

Ett konstant gråväder ligger över endast vårt hus tänker barnet som har blivit stökig i skolan, och mobbar både klasskamrater och lärare.
Vad är det med pappa, han har varit sån där nu så långt bak jag kan minnas. Ett barns kärlek kan vara stark som en naturkraft, som en orkan eller en tsunami. Jag älskar dig så mycket pappa men hur ska jag kunna göra så att du bli glad igen? När kärleken är medvetslös vad ska man ta till för knep och strategier?
Pappa är inneboende hos oss för han förmår inte vara ensam i sin lägenhet och nu sitter han här och ser ut som en hösäck, en före detta människa, ett vrak. Gråvädret maler på i sin hopplöshet och apati och barnet har ångest och flyr in i sina lekar och serietidningar och dagdrömmar. PAPPA VAKNA PAPPA VAKNA PAPPA VAKNA!!! Vad ska man göra när kärleken sover?

Ett halvår senare så väljer pappan att avsluta sitt liv. Barnet får reda på det efter skolan på sin födelsedag. Nu går det inte att väcka pappa. Varför ska livet vara så hårt och grymt?
Barnet börjar sin vandring in i psyksjukdomen, men det är en annan mycket otrevlig historia.
Vad ska man göra när kärleken har somnat in och inte går att väcka?




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-02-23 22:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"det går inte utan love
det går inte utan kärlek

det går inte utan love
det går inte utan kärlek

det går inte att leva utan kärlek
men ibland måste man göra det ändå

det går inte utan love
det går inte utan kärlek

då dör allting"
2022-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP